Odstranimo plesen ter saniramo namočene stene po poplavi

Kako izmerimo vlago?

S higrometrom izmerimo relativno vlažnost zraka, katerega postavimo v stik s steno. Nato na instrumentu, ki meritev zapisuje (higrograf) ugotovimo stanje.

Kako odpravimo vlago v stanovanju?

Vlago odpravimo tako, da se lotimo sanacije postopoma.

– Ugotoviti moramo vzrok in odstraniti možnost njenega dostopa

– Potrebno je prezračiti prostor in ogrevati prostor (manjša bo vlažnost hitreje se bo prostor ogrel)

– Nanos premaza

Odstranjevalec vlage

Odstranjevalec vlage omogoča razvlaževanje oziroma sušenje do 20 litrov vode na dan. S pomočjo posebne tehnologije je prikazan nivo vode v rezervarju in ko je poln se naprava zaustavi samodejno. Vodo odstranimo z rezervarja, tako da enostavno odlijemo vodo.

Uporabljamo ga predvsem v starejših hišah, sušilnicah,kleteh, arhivih, skladiščih. Dobra lastnost naprave pa je tudi osvežitev zraka s pomočjo ionizatorja.

 

Vlaga v stanovanju

Vlaga v stanovanju.Vzrok je ponavadi težko določiti, vendar gre za nepravilno gradnjo posameznih elementov konstrukcije ali ne prezračevanje. Potrebno je ogrevati prostor v primeru, da se pri novogradnji materiali niso posušili do normalne meje. Problem vlage v zidovih povzroča negativne pojave :

– Zidovi zmrzujejo in opeka prične razpadati,

– Vlažni ometi povzročijo razvoj plesni,

– Zmanjšuje trdnost zidu in sami varnosti zgradbe,

– Učinek toplotne izolacije v vlažnih zidovih se precej zmanjša.

Odstranjevanje vlage se lahko lotimo tudi s postopkom umetnega izsuševanja.

– Izsuševanje s kondenzacijskim sušenjem, kjer zrak v prostoru kroži. Naprava odvečno vlago kondenzira in jo odvaja v posebno posodo .

– Mikrovalovno sušenje se uporablja takrat, kadar je potrebno vlago v stanovanju sanirati v zelo kratkem času. Ponavadi se uporablja takrat, kadar je stanje tako slabo, da bi prekomerna vlaga uničila dragocene predmete in kulturne dediščine.

– Termografija

odstranjevalec vlage plesen vlaga v stanovanju plesen v stanovanju plesen na sten merilec vlage sušilec zraka zidna plesen sanacija vlage

Pošljite povpraševanje

Slikopleskarstvo Picaso vam ponudbo sestavi v 24h

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.