Epoksi premazi za tla, ki so zelo obremenjena in barvanje bazenov

Epoksi tlaki so lahko različni glede na debelino nanosov. Imamo:

– Samorazlivne epoksi tlake

– Epoksi impregnacije

– Epoksi zaščitne premaze

– Epoksi tlake maltnega tipa

– Epoksi estrihe

Epoksi tlaki

Epoksi tlaki se najpogosteje uporablja v industrijskih obratih. Odvisno od proizvodnje vendar, morajo biti odporni proti udaru, kemijskimi sredstvi, toploti, visoki nosilnosti. Seveda pa je bistvo, da ne drsni in so enostavni za čiščenje,lepega videza, primerne strukture. Površina betonskega tlaka se zaščiti s polimernim zaključnim tlakom.

epoksi-tlak-za-delavnice

Pošljite povpraševanje

Slikopleskarstvo Picaso vam ponudbo sestavi v 24h

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Najboljša rešitev za garažo

Samorazlivni epoksi tlaki

Samorazlivni epoksi tlaki se nanašajo v debelinah od 1,5-5mm. Uporabljamo jih takrat, kadar so tlaki mehansko in kemično močneje obremenjeni.

Epoksi impregnacije

Z epoksi impregnacijo utrdimo betonsko površino. To storimo s penetriranjem istih nizkoviskoznih epoksi smol. Smole se strjujejo tako, da prodirajo v porni sistem betona, s tem izboljšujejo mehanske lastnosti površine.

Epoksi zaščitni premazi

Zaščitni epoksi premaz uporabljamo v debelini od 100 do 500 mikronov s tem se naredi tanek film na betonski površini. S tem izboljšamo mehanske lastnosti, kemično odpornost.

Epoksi tlaki maltnega tipa

S kremenčevim peskom večje zrnavosti in epoksi smolo si zagotovimo visoko trdnost. Epoksi tlak maltnega tipa uporabljamo v industrijskih območjih obremenjene s težkim prometom (viličar). Poleg kremenčevega peska pa se za visoko trdnost uporablja tudi bazalt, aluminijev oksid ali silikonkarbid. Debelina epoksi tlaka je od 3-6 mm.

Barvanje bazena z epoksi tlaki

Barvanje bazenov s posebnimi epoksi premazi

Barvanje bazenov je potrebno, saj s tem zaščitimo površino in izboljšamo videz bazena.  Izberemo posebno barvo, ki je odporna na UV žarke in klor. Barvo nanesemo na čisto površino z valjčkom in čopičem. Nanos naj bo 3-kratni.