Izdelava fasade

Izdelava fasade je pomembno opravilo. TEMPERATURA ZA IZVEDBO VSAJ +5° C IN DO +35° C

Kvalitetna, dobro izolirana in vizualno zanimiva fasada, lahko daje pečat celo naselju in ulici.Z večletnimi izkušnjam.

Priprava:

Na objektu mora biti končana streha,nameščeni žlebovi in otočni jaški, nameščene vse napeljave in montirane omarice (telefon,elektriko,domofon…), z izjemo polic . Podlaga mora biti dobro presušena, stene morajo biti ravne.

izdelava fasade v ljubljani slikopleskarstvo in fasaderstvo fasada moderna izolacija fasade s stiroporjem barvna študija fasadnih barv
izdelava fasade v sloveniji nanos lepila na stiropor izolacijo fasaderstvo ljubljana kvalitetna izdelava fasade lepilo za stripor nanesemo po sredini

Izolacija

Glavna naloga izolacije je pri izdelavi fasade preprečiti prehajanje toplote, znižati porabo energije za ogrevanje pozimi, ter zaščita pred vročino poleti. Izbira materiala pa je odvisna od podlage in lege oziroma okoljskih kriterijev.

Fasadno lepilo

Fasadno lepilo uporabimo za pritrjevanje izolacijskih plošč pri izdelavi fasade. Lastnosti lepila so odvisna od vrste podlage in izolacijske plošče.  Za pritrjevanje lahko uporabimo tudi fasadni sider. Fasadni sider uporabimo na slabše oprijemljivih podlogah.

Izolacijske plošče

Fasadne plošče se polagajo od spodaj navzgor. Plošče se polagajo tesno prilegajoče, med njimi ne sme biti odprtih fug. Fuge večje od 2 mm je potrebno zapolniti s posebno izolacijsko peno ( Purpen), tako preprečimo raspoke fasade. Uporabljajo se le nepoškodovane plošče, med stiki plošč, pa ne sme biti lepilne malte. Površina more biti ravna (v pomoč lahko vzamemo vodno tehtnico) . Tako poteka izdelava fasade kvalitetno.

izdelava moderne fasade in kvalitetno fasaderstvo pripeljejo tudi fasadne plošče in stirodur
fasadni sistem postopek izdelave fasade izolacija s stiroporjem fasade v črni vasi weber fasadni sistem
izdelava fasade z armirno mrežo in lepilom baumit izolacija fasade pod tem pa grafitni stiropor

Armirna mreža

Pri izdelavi fasade armirna mreža prenaša napetost, ki se dogaja na fasadni površini. Preprečuje rastezanje in krčenje, ki bi povzročilo raspoke. Izrednega pomena je njena pravilna vgradnja.

Izdelava podzidka (cokla)

Ta del je zaradi padavin najbolj obremenjen del, zaradi stika z zemljo, zato moramo delati izključno po navodilih proizvajalca oziroma strokovnjaka. Poleg pravilne izdelave moramo poskrbeti tudi za pravilno odvajanje odvečnih meteornih voda.

sidranje fasade na hišah izdelava cokla fasaderstvo žnidaršič obnovimo fasado v ljubljani barvanje fasade poteka enostavno
obnova fasade tudi z načinom glajenja s pleskarsko lopatico opravijo strokovnjaki fasaderstvo v ljubljani

Zaključni sloj

Zaključni sloj varuje objekt pred vremenskimi vplivi in vlago. Njegova izbira pa pomembno vpliva na končni videz fasade. Vendar ni vse v estetiki zaključni sloj je treba izbrati glede na fasadni sistem, vrsto izolacije, vremenske razmere.

Poznamo:

– Akrilni zagotavlja vodo odbojnost in razmeroma dobro barvno obstojnost
– Silikatni in zagotavlja močno vezavo s podlago in večjo paro prepustnost
– Silikonski na trgu so se pojavili zadnji, zelo dobro prenašajo napetosti, barvna obstojnost, vodo odbojnost, mikro poroznost

Pošljite povpraševanje

Slikopleskarstvo Picaso vam ponudbo sestavi v 24h

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.