Izdelava fasade WEBER

facades

Ponujamo vam izdelavo barvne študije, ki vam omogoča predogled fasade vaše hiše! Z menjavo barv na vašem objektu boste prišli do želene barvne kombinacije in unikatnega izgleda!

  1. S Klikom na povezavo boste prišli do barvne študije. Ustvarite si svoj videz!
  2. Naroči barvno študijo

Barvno študijo izdelajo strokovnjaki s pomočjo grafičnih programov. Sliko obdelamo in vam pokažemo v dveh različicah.

Prepustite znanje strokovnjakom in z barvno študijo do videza fasade, ki bo naredil pečat vašemu naselju!

Cena barvne študije je 50€ z vključenim DDV. Z naše strani pa 50% ceneje.
Ob naši Izdelavi fasadnega sistema pa vam stroške povrnemo!

Izdelava fasade Weber
Priprava podlage

Pri izdelavi fasadnega sistema ima ključni pomen podlaga. Podlaga mora biti trdna, vpojna vsekakor pa ne vlažna in umazana. Nato izberemo vrsto pritrjevanja navedene informacije pridobimo v tehničnih listih, upoštevamo temperaturo in zračno vlažnost. Estrih in notranji omet mora biti pred začetkom izdelave suh.
Priporočena temperatura za izdelavo fasade najmanj 5° C in največ 25° C.

Pri izdelavi fasade moramo biti še posebej pozorni!

  • Na temperaturo izvedbe najmanj 5° C in največ 25° C.
  • Vremenske pogoje ni priporočljiva izdelava ob neposrednem močnem soncu,vetru ali dežju.
  • Fasadne plošče izpostavljene UV žarkom dalj časa (14 dni ) porumenele in obledele ne smemo lepiti na površino.
  • Potrebno je upoštevati, čas sušenja ob naslednjem nanosu lepila na površino. Priporočeni čas 2-3 dni, da je površina enakomerno suha.

Podlaga

Podlaga pred izvedbo mora biti ravna, izravnavo večjih neravnin je potrebno izvesti z ometavanjem, nikakor pa ne z debelejšim nanosom lepila. Zelo pomembno pa je, da je površina na koncu suha. Pogosto prihaja do nastanka razpok nato na zaključnem sloju zato, ker podlaga (armirni sloj) ni popolnoma suha.

Sestava :

1

1. Weber fasadna lepila zagotavljajo optimalno vez med izolacijskim materialom in podlago. Trdna stabilna in zdrava podlaga je predpogoj za zagotavljanje čvrstega oprijema. Izbrati je potrebno pravilno lepilo glede na vrsto izolacije in podlage.

2. Weber izolacijske plošče nudijo zaščito, tako poleti, kot pozimi za znižanje porabe energije. Poznamo navadne ali grafitne z ekspandiranim polistirenom, izboljšanimi dvojnimi izolacijskimi ploščami (kremšnita),

3. Pritrdila uporabimo, kadar teža fasadnega sistemo po kvadratnem metru presega 30kg ali na slabše oprijemljivih podlagah.

4. Armirni sloj ščiti fasadni sistem pred mehanskimi poškodbami. Sestavljen je iz vsaj dveh slojev fasadnega lepila, med katerima dodamo armirno mrežico iz steklenih vlaken.

5. Armirna mrežica sestavljena iz steklenih vlaken, preprečuje površinske napetosti in nastanek vidnih razpok. Pomembna je tudi njena vgradnja, priporočljivo je, da se nahaja na zunanji tretjini debeline armirnega sloja.

6. Weber osnovni premaz se nanaša obvezno na suh armirni sloj. Premaz naredi podlago enakomerno vpojno in ustvari vezni most med podlago oz. armirnim in zaključnim slojem.

7. Zaključni sloj je trajna zaščita pred neugodnimi vremenskimi vplivi in preprečuje vdore vlage. Pomembna vlogo ima tudi pri estetskem videzu, saj z različnimi barvnimi odtenki, strukturami dodamo hiši izgled.

 Cenik Weber fasadnih sistemov 2015

vse cene so brez DDV in so informativne narave.
V ceni ni vključena izdelava.

 Referenčni objekti :