poslovni prostori v ljubljani naj bodo v svetlih tonih
poslovni prostor v modri barvi deluje pomirjujoče

Poslovni prostori

Za prijetno in delovno vzdušje je zelo pomembno, kako je opremljena pisarna. Kombinacija barv pa je odvisna od panoge, v kateri delamo.

Po raziskavi med zaposlenimi v pisarnah večina pravi, da si želijo delati bolj v modrem ali modro-zelenem okolju. V pisarnah ni primerna bela barva, saj ne pomaga k produktivnosti. Bela barva deluje tako z dolgočaseno, pusto, hladno, zaposleni so v pisarnah tretjino svojega časa, zato želijo več energije v prostor.

Izbira barve vpliva na razpoloženje, vpliva tudi na kreativnost in učinkovitost. Izbor barve prilagodimo na delo v poslovnih prostorih in sicer:

Rdeča barva

Rdeča barva je, barva aktivnosti, gibanja, povezana je s polnostjo življenja, žrtvovanjem, ljubeznijo, je močna barva, ki vpliva na povišanje krvnega pritiska in pulza. Barva, ki povišuje učinkovitost zaposlenih in je bolj priporočljiva za tiste, ki večina delovnega časa preživijo na nogah.

poslovni prostori v ljubljani z vami hitri in zanesljivi slikopleskar picaso

Rumena barva

Rumena barva, ni ravno primerna za pisarno ali kakšno sejno sobo, saj hitro popustijo zavore. Je barva katera zvišuje krvni pritisk, pospešuje pulz in veča hitrost dihanja. Njena dobra lastnost je komunikativnost, spodbuja koncentracijo in simbolizera ustvarjalnost. Načeloma jo lahko uporabite v prostoru zgolj v obliki kakšnega vzorca ali barvnega detajla, vendar ne pretiravajte.

poslovni prostor v rdečem odtenku v moderni izvedbi bordo rdeča barva

Modra barva

Modra barva je primerna v poslovnih prostorih za kreativne duše. Pomirjujoča barva, bo zaposlenim pomagala pri ustvarjanju, zaupanju, k večji komunikaciji, učinkovitosti. Priporočljiva za prostore, v katerih potekajo sestanki, prostore v katerem se iščejo ideje, novitete.

poslovni prostori v rumenem odtenku z armstrong konstrukcijo

Pošljite povpraševanje

Slikopleskarstvo Picaso vam ponudbo sestavi v 24h

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Siva barva

Siva barva ni priporočljiva v poslovnih prostorih, saj deluje precej nevtralno, kar pa je bistvo, ji manjka precej energije. Različne raziskave so ugotovile, da temen odtenek sive lahko pripelje tudi do zmanjšane samozavesti in celo depresije. Uporabite jo zgolj samo v kombinaciji s kakšno bolj psihološko učinkovito barvo.

poslovni prostor ljubljana ureditev pisarn z slikopleskarstvom picaso
poslovni prostor v ljubljani v zeleni barvi psihološko zelo dobro vpliva na človeka

Zelena barva

Zelena barva je primerna za poslovne prostore, saj pomirja in oddaja harmonijo in ravnovesje. Zeleni barvi pravijo tudi, barva zdravja, saj prav s takšno barvo zdravijo utrujenost, živčnost in histerijo. Zelena svetloba je zelo učinkovita pri tem, da znižuje pritisk, razširi kapilare.Spodbuja lahko, h kreativnemu delu in inovacijam, zato je dobra izbira za poslovne prostore.