Otroška soba naj bo v različnih pisanih odtenkih, saj otroci ljubijo barve.

Otroške sobe

Otroške sobe naj bodo živahne, z veliko barv, domišlije in ustvarjalnosti. Oprema sobe naj bo edinstvena v povezavi z živimi barvami, skupaj se odlično ujame z otrokovo živahnostjo in igrivostjo. Vendar pa vseeno ne smemo preveč različnih barv dodati v prostor, saj moramo upoštevati, da je pomirjujoča za počitek, ter stimulativna za učenje.

Najboljša kombinacija je umirjeni živi toni z manj pigmenta, tako bo otrok čez dan vesel in igriv, zvečer pa dovolj sproščen za spanje. V izbiro barve naj vam bo v pomoč otrok, saj boste s tem izpolnili njegove želje, kjer preživi največ svojega časa.

Rožnata barva otroške sobe za deklice

Ena izmed najpogostejših barv otroške sobe je rožnata. Barva najpogostejša v izboru mlajših deklic. Vendar vseeno priporočljivo le kakšna stena, saj se otrok z leti in z odraščanjem spreminja in tako bo soba še vedno videti ¨odrasla¨.

Modra barva otroške sobe za fante

Pri manjših fantih je najpogostejša izbira modra. Barva, ki je primerna za spalne prostore in je priporočljiva barva, ne deluje preveč osladno je tudi odrasla barva tako, da bo izbira dlje časa aktualna. Kombinirajte in otroške želje raje usmerite v posteljnino,zavese, tepihe, s tem boste pridobili željeni učinek na otroka.

Pošljite povpraševanje

Slikopleskarstvo Picaso vam ponudbo sestavi v 24h

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rdeča barva otroške sobe

Rdeča barva ima prav poseben učinek. Drzna močna živa barva jo umirite z dodano belo. Otroka boste tako lažje umirili in se posvetili njegovim nalogam. Izbira je lahko tako dobra kot zelo zgrešena na počutje, zato pazljivo z izbiro. V tem primeru je bolje, da izbirate med temnejšimi toni npr. bordo rdeča, temno rdeča oziroma naredite kakšne črte, tako bo želja otroka še vedno izpolnjena.

Oranžna barva otroške sobe

Mali fantek ali deklica odrasteta v najstnika, šolarja in izbira barve je prav priporočljiva za bolj odraslega otroka. Lahko uporabite, tako za deklico kot fanta. Kombinirajte z belo,sivo, da malo razbijete svetlo žarečo oranžno barvo.

Rumena barva otroške sobe

Rumeno barvo z različnimi odtenki lahko prilagodimo, tako da ton posvetlimo kar se ponavadi bolj poda nežnejšim spolom, je bolj umirjena. Močna rumena in živi odtenek pa za živahne in igrive malčke, ki jim z dodano barvo še povečamo energijo. Z dodajanjem modre ( za fante) ali vijolične (za punce) pa živo in rahlo rumeno malo umirimo oziroma dodamo nežni rumeni malo kontrasta.

Dodatki v otroški sobi, tapete,vzorci

Seveda dodano vrednost otrokom lahko odlično predstavijo tapete in vzorci. Najljubši risani  junaki in motivi iz živalskega kraljestva bo otroku predstavljalo največje veselje. Tako lahko z odraslimi barvami in ohranimo sobo dlje časa ¨odraslo¨ tapeto pa lahko brez težav odstranimo.