tehnika beljenjaPreden začnemo barvati stanovanje, moramo ustrezno pripraviti podlago in prostor.

 1. Zaščitimo stanovanje pred prahom in barvo.
 2. Preverimo, če imamo ustrezno orodje in kvalitetno barvo.
 3. Izpostavljena mesta okoli stikal, radiatorjev, peči, prebelimo v najprej.
 4. S čopičem prebarvamo okoli vrat, polic, oken, stikal, vse kote in nedostopna mesta, da si olajšamo barvanje v nadaljevanju.
 5. Ob radiatorjih, za omaram najprej s čistim čopičem ali suho krpo očistimo površino, da lahko nato pobarvamo z manjšim valjčkom, bolj onesnažena mesta.
 6. Vse večje površine pa prebelimo z večjim valčkom.
 7. Pri barvanju pazimo, da je nanešen delež enakomerno razporejen preko celotne površine.
 8. Po končanem barvanju temeljito očistimo valjčke in čopiče, da nam to ne dela težav v nadaljevanju.
 9. Ko smo prebarvali stanovanje v celoti obvezno pustimo, da se stene in stropi posušijo, nato s ponovnim postopkom nadaljujemo, da prekrijemo umazane dele.
 10. Beljenje stanovanja, naj vam bo v veselje in zabavo. Barvanje sten in stanovanja v barvne odtenke je malce težje,  kot z navadnim beležem. Ob neenakomernem nanosu in nepravilno tehniko, se lahko vidijo lise in stiki.
 11.  Po končani storitvi moramo obvezno počistiti za seboj.

Postopek beljenja z uporabo čopiča:

Najprej čopič pomočimo v barvo, ga odcedimo na robu posode in s tem preprečimo kapljanje. Barvo nato nanesemo na površino in s hitrimi potegi nanašamo na površino. Za odličen videz zaključimo z nežnimi potegi čopiča v eno smer in polepšamo videz premaza in tako nadaljujemo dokler ne prebarvamo celotne površine. Velikost čopiča izbiramo, glede na velikost in dostopnost do površine ,ki jo barvamo.